MIDO 2021 volledig online

MIDO heeft maandag aangekondigd dat het evenement dit jaar geheel online zal plaatsvinden. De directeur van de Milano Eyewear Show, Giovanni Vitaloni, vertelde tijdens een korte livestream dat deze beslissing gemaakt is vanwege de nog te hoge besmettingscijfers van de coronapandemie.

Hij zei dat MIDO, door deze beslissing nu al te nemen, een voorbeeld heeft genomen aan het Olympisch Committee, dat vorige week bekendmaakte dat de Spelen in Tokio deze zomer niet toegankelijk zullen zijn voor toeschouwers uit het buitenland. Omdat het internationale karakter van MIDO juist zo belangrijk is, is daarom nu gekozen om de volledige beurs online te doen. Vitaloni gaf aan dat het een moeilijk besluit was, maar dat de organisatie er online alsnog een sensationeel evenement van gaat maken. De bedoeling is om een mooi, uniek soort tv-programma neer te zetten. Vitaloni benadrukte dat deelname van de grote spelers uit de branche belangrijk is voor de beurs. De online show zal 5, 6 en 7 juni van dit jaar plaatsvinden.

Giovanni Vitaloni sprak ook nog de verwachting uit dat MIDO 2022 wel weer een fysiek evenement zal zijn. Hiervoor staan de data 12, 13 en 14 februari gepland.

Meer informatie

www.mido.com