Menicon introduceert Menicon Bloom™

Menicon Bloom™ : het behandelplan voor myopie controle met ortho-K in Europa mét CE-keurmerk. Nederland heeft op maandag 17 juni de Europese primeur. NKL organiseert een event bij InnStyle in Maarssen.

Menicon Company Limited introduceert Menicon Bloom. Menicon Bloom is volgens hen het eerste behandelplan voor myopie controle met ortho-K in Europa dat bewezen veilig kan worden ingezet. Het CE-keurmerk maakt Menicon Bloom de enige on-label methode voor myopie controle middels orthokeratologie.

De werking van Menicon Bloom Night is door vele onderzoeken onderstreept. De lenzen kunnen bewezen veilig en effectief worden ingezet voor myopie controle. Menicon Bloom Night zorgt daarnaast ook voor een vergroting van het zelfvertrouwen van kinderen als het gaat om uiterlijk, het deelnemen aan activiteiten, academische prestaties en de acceptatie door leeftijdsgenoten. Met het aanleveren van substantieel wetenschappelijke bewijs, heeft Menicon Bloom Night voldaan aan alle eisen op het gebied van veiligheid, effectiviteit en kwaliteit en is het Europese CE-keurmerk toegekend.

Het aanpassen van Menicon Bloom Night gebeurt door middel van Easyfit software. Deze gebruiksvriendelijke software is speciaal voor Menicon Bloom uitgebreid. Onder andere met een functie om de voortgang van de patiënt te blijven volgen en om communicatie met de patiënt via de Menicon Bloom app mogelijk te maken.

Met de introductie van dit innovatieve myopie controle behandelplan is Menicon een van de weinige leveranciers die on-label producten leveren ten behoeve van myopie controle. De primeur ligt in Nederland. NKL Contactlenzen, onderdeel van Menicon, zal maandag 17 juni Menicon Bloom introduceren tijdens een evenement in Maarssen. Andere Europese landen zullen snel volgen.

Dr. Hidenari Tanaka, CEO, Menicon Co., Ltd, geeft aan: “We zijn zeer verheugd dat we het CE-keurmerk toegekend hebben gekregen en dat we Menicon Bloom kunnen introduceren. We verwachten dat onze voortdurende bijdrage aan myopie controle ons positioneert als belangrijke speler in dit veld en dat we onze positie op het gebied van oogzorg in het algemeen verder versterkt. Wij zijn van mening dat het wereldwijd groeiende myopie probleem een weldoordachte en allesomvattende oplossing nodig heeft en daarom hebben we Menicon Bloom prioriteit gegeven binnen onze projecten. Als pionier in de contactlensindustrie zullen we onze oplossingen voor myopie controle blijven ontwikkelen en bijdragen aan goede oogzorg door gekwalificeerde specialisten te ondersteunen waar we kunnen”.

www.nkl.nl