Mark Zuckerberg voorspelt een grote toekomst voor smart glasses

Mark Zuckerberg heeft een bril nodig, maar hij draagt deze nauwelijks. Hij verschijnt zelden in het openbaar met zijn bril op. Vermoedelijk draagt ​​hij tegenwoordig contactlenzen. Misschien had hij laserchirurgie. Of misschien wil hij gewoon zonder.

“We willen allemaal smart glasses”

En toch denkt hij dat we allemaal een smart glasses en augmented reality (AR) contectlenzen ‘willen’.

Op Facebook’s F8-conferentie voor ontwikkelaars vertelde hij aan het publiek: “We weten allemaal waar we dit uiteindelijk willen hebben … We willen allemaal een bril of uiteindelijk contactlenzen die normaal lijken en voelen, maar ook allerlei informatie en digitale voorwerpen ‘overlayen’ bovenop de echte wereld.

“We willen allemaal bril”? Echt, is dat zo? Mark Zuckerberg laat zichzelf nauwelijks in de openbaarheid zien met een bril op. Maar hij denkt wel dat iedereen de smart glasses wil hebben.

Maar waarom is Zuckerberg er zo zeker van dat Facebook mensen ervan zal overtuigen om brillen te dragen met slimme schermen, om te voldoen aan al onze communicatiebehoeften?

Ongeveer 61% van de volwassenen heeft slecht zicht en een bril/contactlenzen nodig. Dat is natuurlijk al een grote “basis” van hardware die wacht op een besturingssysteem en een appwinkel, wat Facebook betreft. Als de trendy designerbril van nu, ook nog een berichten kan laten zien, zullen veel mensen het misschien wel overwegen om smart glasses te dragen.

Google Glass

En de Google Glass dan? Dit is een slimme bril, die een beetje gefaald heeft. Het apparaat was vreemd, omdat het raar uit zag, en niet leek op een normale bril. Dragers van de Google Glass werden weggezet als freaks.

Het moet lijken op een echte bril 

De Snap Inc’s Spectacles, wat er uitziet als een zonnebril, kon speciaal voor Snapchat worden gebruikt. Deze werd al positiever ontvangen. Dat komt omdat ze lijken op een echte zonnebril. Een zonnebril is een bril die mensen wel graag en vrijwillig willen dragen. Dan ziet de drager er cool uit.

Snap Spectacles

Dus misschien ziet Zuckerberg het wel goed. Zo lang hij maar de look van een normale bril aanhoudt en daar software aan toevoegt, kan het misschien nog wel eens iets worden.

De tijd zal het leren.

Bron: Business Insider