Jan Lammers – Zonnebrillenman dankzij Maui Jim

Nu de Formule 1 in Zandvoort komend weekend toch echt doorgaat, heeft de F1-koorts in alle hevigheid toegeslagen. Reden voor Martijn van Eerde van Maui Jim om ter plekke af te spreken met zijn vriend Jan Lammers, coureur en Sportief Directeur van de F1 GP Zandvoort.

In 2012 reed Jan Lammers zijn eerste Dakar-rally met GINAF en hij droeg daarbij een zonnebril van Maui Jim. Sindsdien werken Jan en Maui Jim met veel plezier samen. Tussen de coureur en Martijn van Eerde, Senior Director, Marketing EMEA & APAC van Maui Jim, groeide ook een vriendschap. Martijn heeft nog een e-mailbericht van Jan uit 2012, waarin hij schreef: ‘Tijdens Le Dakar hebben we de brillen gedragen en die waren perfect!! Vooral in het stof had ik nooit eerder zo’n goede contrasterende bril gehad!’.

Jan draagt de brillen van Maui Jim niet alleen bij alles wat met racen te maken heeft, maar ook tijdens zijn andere hobby’s, waaronder golf.

“Ik was nooit een zonnebrillenman, maar ben dat wél geworden dankzij Maui Jim”, vertelt Jan aan Eyeline. “De kwaliteit is onmiskenbaar en de glazen zijn als een warm bad voor je ogen. Ze geven veel rust, of dat nou in de auto is of langs de kartbaan waar ik naar onze kleine René kijk -wat ook vaak tegen de zon in is. Ik ga tegenwoordig niet meer van huis zonder zonnebril op mijn hoofd”.

Spannend!

Martijn is van plan om Maui Jim op meerdere niveaus in de autosport te introduceren: “Eerst gaan we het Haas F1 partnership goed op de rails zetten en daarna kijken we verder; er zijn veel vormen, raceklassen, teams en fabrikanten waarmee we prachtige dingen zouden kunnen doen… wordt spannend!”