Inspecs neemt Eschenbach Optik over

Equistone verkoopt haar meerderheidsbelang in Eschenbach Holding GmbH aan de Britse Inspecs Group.

Eschenbach Optik, opgericht in 1913, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde marktleider op het gebied van optische hulpmiddelen en is ook een belangrijke speler in merkbrillen. Volgens onderzoeksbureau GfK is Eschenbach sinds eind 2019 toonaangevend op de Duitse markt voor monturen in alle prijssegmenten. Barclays Private Equity, de voorganger van Equistone, nam Eschenbach in juli 2007 over van de oprichtersfamilie en een financiële investeerder, samen met het managementteam van het bedrijf. Sindsdien is de omzet van Eschenbach gestegen van aanvankelijk 100 miljoen euro tot 143 miljoen euro in 2019. De strategische verkoop van de divisie technische optica in 2014 en de belangrijke overnames van het Britse brillenbedrijf International Eyewear Limited (2008) en het in de VS gevestigde brillenmerk Tura (2009) vallen ook binnen deze eigendomsperiode.

Inspecs is in 1988 opgericht door Robin Totterman (CEO) en is ontwerper, fabrikant en distributeur van monturen en glazen. De groep produceert een breed scala monturen en zonnebrillen, zowel voor merken als private labels. Tot haar klanten behoren retailers (zowel optiek als niet-optiek), distributeurs en onafhankelijke opticiens. Het distributienetwerk omvat meer dan 80 landen en zo’n 30 duizend verkooppunten. Inspecs heeft vestigingen over de hele wereld, met kantoren in het VK, Portugal, Scandinavië, de VS en China (Hong Kong, Macau en Shenzhen), en productiefaciliteiten in Vietnam, China, het VK en Italië.

“De successen die we hebben behaald tijdens onze samenwerking, evenals een zeer positief boekjaar 2019 en een nieuwe groeistrategie voor vijf jaar, vormen een ideale basis voor de voortdurende, succesvolle ontwikkeling van Eschenbach. Door de krachten te bundelen met Inspecs krijgt Eschenbach een extra impuls om zijn wereldwijde marktpositie betrouwbaar te versterken en een nieuw hoofdstuk van zijn succesverhaal te schrijven”, aldus Marc Arens, Managing Director en Partner van Equistones.

Jörg Zobel, CEO van Eschenbach Optik: “Tijdens onze succesvolle samenwerking heeft Equistone altijd bewezen een betrouwbare en op groei gerichte investeerder en partner te zijn. Samen met Equistone hebben we in Inspecs de juiste strategische partner gevonden voor onze nieuwe groeivisie van vijf jaar. We hebben ambitieuze doelen die we samen kunnen bereiken. Onze toewijding aan Duitse techniek en kwaliteit en de beste combinatie van ontwerp en functie zullen de belangrijkste pijlers blijven”.

“We volgen de vooruitgang van Eschenbach al een tijdje en zijn verheugd dat we het grootste brillenbedrijf van Duitsland mogen verwelkomen in de Inspecs Group. Door deze twee toonaangevende bedrijven samen te voegen, ontstaat het zesde grootste brillenbedrijf ter wereld. Dit is een spannende tijd voor de branche en ik kijk ernaar uit om samen te werken ”, aldus Robin Totterman, CEO van Inspecs.

VOOR MEER INFO:

www.equistonepe.de /www.equistonepe.com. www.eschenbach-optik.com, www.inspecs.com.