Focus op het acetaat

Van op maat ontworpen celluloseacetaat tot ultralicht titanium, Nathalie Blanc gebruikt alleen hoogwaardige materialen voor haar monturen.

Gespikkelde acetaten zijn inderdaad een belangrijk ontwerpkenmerk voor Maison Nathalie Blanc sinds de lancering van het merk in 2015. Voor elk van haar collecties ontwerpt Nathalie Blanc, exclusief één acetaatvel in overeenstemming met de Pantone-trends van de seizoen. Het dragen van een acetaat montuur geeft een look die indrukwekkend en uniek aanvoelt voor de persoon die het draagt.

Om haar brillencreaties te ontwerpen, werkt Nathalie Blanc samen met een atelier in de Franse regio Ain, gespecialiseerd in het bewerken van dit natuurlijke materiaal. Het merk belichaamt Franse uitmuntendheid in ontwerp en vakmanschap. Alle monturen zijn ontworpen in de Parijse werkplaats en vervaardigd in de Jura. De ontwerpster Nathalie Blanc kiest nauwgezet het percentage van elke acetaatkorrel om het perfecte vel voor haar creaties te creëren. Acetaat wordt veel gebruikt door het merk Maison Nathalie Blanc. In feite behoudt dit materiaal zijn levendige kleur na verloop van tijd doordat de tint in het materiaal is ingebed.

Meer informatie

www.nathalieblancparis.com