FLEYE Copenhagen stelt nieuwe modellen in de Elements of Art collectie voor

Dit seizoen lanceert FLEYE Copenhagen het tweede deel van zijn ‘Elements of Art’ reeks. Intrigerende kleuren, mooie patronen en gegraveerde details staan daarin centraal. FLEYE laat dertien nieuwe brillen op de wereld los – stuk voor stuk toppers die design, architectuur en kunst met elkaar verweven.

FLEYE Copenhagens ‘Elements of Art’ collectie is geïnspireerd op het Thorvaldsens Museum, dat het omvangrijke oeuvre van beeldhouwer Bertel Thorvaldsen tentoonstelt. In 2020 werd de 250e verjaardag van de geboorte van Thorvaldsen gevierd. De collectie van FLEYE is een eerbetoon aan de Deense beeldhouwer en het iconische museum in het teken van zijn leven en werk.

Thorvaldsen was in de 19e eeuw een van de beroemdste kunstenaars van Europa, en is een van de bekendste en invloedrijkste kunstenaars ooit in Denemarken. Bij zijn overlijden in 1844 liet Thorvaldsen zijn persoonlijke collectie na aan een museum dat zijn naam zou dragen.

“In het Thorvaldsens Museum zie je overal felle tinten en prachtige patronen, van de vloer tot aan het plafond. Wie door het museum wandelt, wordt getrakteerd op een festijn van kleuren – muren met intense schakeringen, rijkelijk versierde plafonds en mozaïekvloeren. En overal prijken Bertel Thorvaldsens beeldhouwwerken in marmer en gips.” Annette Estø, Head of Design.

Inspiratie

De designers gingen ijverig aan de slag. Ze lieten zich inspireren door Thorvaldsens marmeren beeldhouwwerken om zelf te experimenteren en sculpturen met een moderne twist te creëren.  Het team vervaardigde zeep in verschillende vormen en kleuren en met diverse patronen uit het Thorvaldsens Museum, en maakte daar unieke beeldhouwwerken mee. De fascinerende kunstwerken, gefotografeerd door Ida Emilie Risager, vormden het uitgangspunt voor de nieuwe ontwerpen.

De collectie

Het designteam bracht de kleuren, patronen en friezen uit het iconische museum samen in de nieuwe brilmodellen. FLEYE lanceert dertien nieuwe ontwerpen: vier nieuwe monturen uit acetaat met een artistiek gelaagd patroon, zes nieuwe monturen uit carbon en hout die subtiel verwijzen naar de kleuren in het museum, en drie nieuwe monturen uit bètatitanium met gravures op de brillenarmen die refereren aan de friezen. Deze verfijnde details geven de brillen een eigentijdse toets en een kunstzinnige uitstraling.

Meer informatie

De Ceunynck – Véronique Totté – 0475 90 53 30