Fietsende oogtest tijdens eerste schooldag

Op de eerste schooldag heeft op Basisschool De Passe Partout te Rotterdam de allereerste fietsende oogtest plaatsgevonden. Met deze oogtest vragen Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens op een ludieke manier aandacht voor het belang van goed zicht in het verkeer én op school. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 25% van de kinderogen nog nooit gemeten is. Terwijl uiteraard goed zien van groot belang is bij de ontwikkeling van een kind én de veiligheid op straat.

Fietsende oogtest

Tijdens de fietsende oogtest reden de kinderen van groep 4 van Basisschool De Passe Partout op hun eigen fiets langs allerlei oogtesten. Zo was er een smiley die naar boven, beneden, naar links en naar rechts keek, een kleurenblindheidstest en een test om te controleren of de kinderen diepte kunnen zien. Alle kinderen die meededen, kregen een leuke schooltas vol met spelletjes en informatie over het belang van goed zien in het verkeer.

“Mooi dat onze partner Pearle aanhaakt bij onze campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Slecht zicht bij kinderen in combinatie met weinig ervaring in het verkeer zorgt voor levensgevaarlijke situaties tijdens bijvoorbeeld het oversteken van straten als kinderen naar school lopen of fietsen. Wij adviseren alle ouders dan ook om de ogen van hun kinderen tenminste één keer per jaar te laten controleren. Zo zorgen we met elkaar voor minder ongelukken op straat!”, aldus Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland.

Meer informatie

www.vvn.nl/