Eyeline tipt! Mustsee in München: Optik Bartholomä

Eyeline reist voor de optiekbeurzen door heel Europa. Als we er dan toch zijn, willen we onze optiekfans tippen over leuke optiekzaakjes die wij daar tegenkomen. Dit keer was Eyeline voor de opti in de Duitse stad München. Daar ontdekten we Optik Bartholomä; een zeer uitgesproken en moderne optiekzaak in een leuke wijk.

De universiteitsbuurt is een bruisende plek, buiten het centrum van München. Als je struint door ‘das Universitätsviertel’ ontdek je veel trendy kroegen, restaurantjes en winkels met jonge en creatieve mensen. Ook de optiekzaken in deze wijk zijn anders dan de ‘traditionele’ optiekzaken. ‘Optik Barthonomä’ is een gekke en inspirerende winkel, die absoluut het bezoeken waard is!

Alle gekheid op een stokje

Zodra Optik Bartholomä in je zicht verschijnt zie je het al; dit is geen gewone optiekwinkel. In de etalage worden de brillen uitgestald op houten beenprotheses en hangt er een bontgekleurd, warrig schilderij. Deze crazy sfeer is ook te voelen als je eenmaal de winkel binnenstapt.

De brillen hangen verticaal aan een ‘kapstok’.  Een aparte, maar zeer mooie presentatiemanier van de monturen. Waarom zou je brillen ‘gewoon’ in je winkel etaleren, als het ook op een gekke manier gepresenteerd kan worden?  Een beetje gekkigheid, dat past geheel in de stijl van Optik Bartholomä.

Creativiteit en uitdaging

De klanten van Optik Bartholomä zijn vooral creatieve studenten en docenten. Zij hebben een extremere smaak in brillen dan anderen, aldus de aanwezige opticien. Het aanbod in brillen is zeker niet bedoeld voor muurbloempjes. Je ziet veel uitdagende, gekleurde en gevormde monturen als je door de winkel loopt. Er hangen vooral de meer exclusievere merken als Andy Wolf Eyewear, FEB31st, Kaleos, Kilsgaard, L.A. Eyeworks en Mykita.

Het personeel is trots op de mooie winkel. Ze ontvangen er ook vaak complimenten over. Een aantal jaar geleden hebben ze verbouwd en is de huidige inrichting het resultaat geworden. Ze hebben nu een veel modernere en creatievere uitstraling dan voorheen.

Bekijk onderstaande foto’s voor een sfeerbeeld.

Meer informatie

Optik Bartholomä: Schellingstrasse 13, München.

www.optik-bartholomae.de