evil eye sportbrillen: elate.o pro – Voor piekprestaties op grote hoogte

Wil je op de hoogste bergtoppen staan, obstakels overwinnen en elke helling trotseren, hoe steil ook? Voel jij je helemaal één met de bergen en de natuur? Dan weet je hoe belangrijk het is om het juiste materiaal bij je te hebben. Precies daarom heeft de Oostenrijkse brillenspecialist evil eye een revolutionair nieuw bergsportmodel op de markt gebracht: de elate.o pro. Het merk heeft samengewerkt met doorgewinterde bergbeklimmers om een outdoorbril te ontwerpen die zelfs de ruigste omstandigheden weerstaat. Dankzij het unieke constructiesysteem en de veelzijdige functies, zoals de neusbeschermer, biedt de elate.o pro perfect zicht en de best mogelijke bescherming voor bergbeklimmers in hoge berggebieden, zelfs in de extreemste weersomstandigheden.

Een sportbril van kwaliteit is onontbeerlijk voor wie graag bergen beklimt, zeker op grote hoogte. Hoe hoger je klimt, hoe belangrijker het wordt om jezelf te beschermen tegen uv-straling en extreme weersomstandigheden. Dat weet de professionele Zwitserse bergbeklimmer Roger Schäli maar al te goed: “Het is extreem belangrijk dat ik mijn ogen bescherm tegen wind en sneeuw, zeker tijdens pittige tours en expedities. De elate.o pro is zo licht dat je hem bijna niet voelt. Dankzij de VARiO-filter zie ik perfect én zijn mijn ogen volledig beschermd, de hele dag lang, of het nu zonnig is of sneeuwt. Wat mij betreft, is de elate.o pro een absolute must. Niet alleen op de berg, maar ook beneden in de vallei.”

De technische kern van de elate.o pro is de verwijderbare, op het gezicht aansluitende schuimpad die je snel en eenvoudig aan de binnenkant van het montuur bevestigt wanneer nodig. Het zachte schuim zorgt ervoor dat de sportbril perfect tegen je gezicht zit en je optimaal beschermt tegen verblinding. Het houdt vocht en koude lucht uit de buurt van je ogen, zelfs bij extreme temperaturen en zware neerslag. Een geavanceerd ventilatiesysteem voorkomt dat de glazen aandampen, zodat je steeds kristalhelder ziet.

Het model elate.o pro is gemaakt van het lichte, flexibele en temperatuurbestendige materiaal PPX®. Dankzij de sterke kromming (8 punten) van de elate.o pro zijn de ogen volledig omsloten en beschermd tegen externe invloeden. De slapen kunnen op drie standen worden aangepast om de bril perfect op de vorm van elk hoofd af te stemmen. Ook de neusbrug kan op twee niveaus aan de vorm van de neus worden aangepast. De unieke structuur van het uiteinde van de brillenpoten en de bijgeleverde hoofdband houdt de sportbril stevig op zijn plaats, zodat hij niet afzakt.

De bij de elate.o inbegrepen neusbeschermer biedt extra bescherming op extreem zonnige of net koude dagen. Dit handige opzetstukje van zachte siliconen is voorzien van geïntegreerde ventilatiegleufjes, zodat de warmte kan circuleren. Wat ook handig is, is het gemak waarmee de neusbeschermer in de houders aan de neusbrug kan worden geschoven.

De elate.o pro is uitgerust met hoogwaardige LST®-filtertechnologie voor een beter zicht en beschermt 100 % tegen uv A-, uv B- en uv C-straling. LST® versterkt het contrast, waardoor de drager de omgeving en eventuele obstakels snel en haarscherp ziet. Tegelijkertijd stabiliseert deze technologie extreme veranderingen in lichtsterkte en filtert ze schadelijke lichtgolven tot 400 nanometer (UV 400). Zo gaat de bril oogvermoeidheid tegen en kun je je beter concentreren. Je ziet dus in alle omstandigheden goed, zelfs bij diffuus licht.

Omdat elke brildrager anders is, biedt evil eye verschillende opties om de elate.o pro aan te passen aan de gezichtsscherpte van elk individu.

De elate.o pro is verkrijgbaar vanaf september en bestaat in vier kleuren en twee maten (S en L).

Meer informatie

www.evileye.com of volg op facebook.com/evileye.eyewear of @evileye.eyewear op Instagram.