Essilor ontvangt FDA Breakthrough Device voor glas tegen bijziendheid

Essilor StellestTM, de nieuwe generatie brillenglasoplossingen in de strijd tegen bijziendheid, ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het predicaat Breakthrough Device. Het glas is ontwikkeld om bijziendheid te corrigeren en de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen.

Het predicaat Breakthrough Device leidt tot verder Amerikaans onderzoek en beoordeling en is gebaseerd op de publicatie van baanbrekende resultaten van een nog lopende driejarige klinische studie naar bijziendheid bij kinderen in China. Na het eerste jaar toonden de onderzoeksresultaten aan dat de groei van de ogen van 9 van de 10 kinderen die de Essilor StellestTM lens droegen, vergelijkbaar of trager was dan bij kinderen die niet bijziend waren. Na twee jaar is bewezen dat de Essilor StellestTM lens een van de meest effectieve oplossingen voor bijziendheidscontrole is die ooit zijn getest.

Mijlpaal

“Het predicaat Breakthrough Device voor ons Essilor StellestTM glas is een geweldige prestatie en een illustratie van het potentieel ervan om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen. Deze benoeming betekent een belangrijke mijlpaal in onze strijd tegen de bijziendheidspandemie. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met de FDA voor verder klinisch onderzoek en beoordeling, zodat we de voordelen van Essilor StellestTM kunnen aanbieden aan Amerikaanse kinderen die nog steeds het risico lopen op complicaties die het gezichtsvermogen bedreigen als gevolg van hoge bijziendheid”, aldus Norbert Gorny, Chief Operating Officer en Chief Research & Development Officer van Essilor International.

Het Breakthrough Devices Program van de FDA is bedoeld om patiënten en professionals in de gezondheidszorg tijdig te voorzien van medische hulpmiddelen die een effectievere behandeling of diagnose van levensbedreigende of onomkeerbaar invaliderende ziekten of aandoeningen bieden, door de ontwikkeling, beoordeling en evaluatie ervan te versnellen.

Over StellestTM

Het Essilor StellestTM brillenglas is ontworpen met een exclusieve technologie genaamd H.A.L.T. (Highly Aspherical Lenslet Target). Het is het hoogtepunt van meer dan 30 jaar academische studies, productontwerp, rigoureuze onderzoeksinspanningen en samenwerking met toponderzoeksinstituten en experts op het gebied van bijziendheid.

Het Essilor StellestTM brillenglas is bedoeld om bijziendheid te corrigeren en scherp verzicht te bieden door middel van een enkele zichtzone en bijziendheidscontrole door middel van H.A.L.T. De H.A.L.T.-technologie bestaat uit een constellatie van asferische lensjes verdeeld over 11 ringen en is ontworpen om voor het eerst een signaalvolume te creëren dat de verlenging van het oog vertraagt. Het vermogen op elke ring is op ingenieuze wijze bepaald om een signaalvolume te garanderen dat zich altijd vóór het netvlies bevindt en de vorm van het netvlies volgt om een consistente vertraging van bijziendheid te bereiken.

De lancering in NL verwacht wordt in 2022.

Meer informatie

www.essilor.com