Essilor AVA™; De precisie die ogen verdienen

Na vijf jaar onderzoek en het analyseren van meer dan 100.000 zichtparameters, lanceerde Essilor begin dit jaar AVA™, Advanced Vision Accuracy™. Oogmetingen en glazen tot op een 100ste dioptrie nauwkeurig. Een unicum!

Maar liefst 95% van de wereldbevolking heeft een gevoeliger gezichtsvermogen dan de huidige correctiestappen van 0,25 dioptrie. Het menselijk oog heeft veel meer potentieel dan lang gedacht is. Zoveel potentieel zelfs dat we, mits de juiste correctie, meer dan 200 tinten blauw kunnen onderscheiden! Vanuit haar engagement om de beste oplossingen voor het zicht te bieden, wilde Essilor de standaard van zichtcorrectie naar een hoger niveau tillen en werd AVA™ ontwikkeld.

Sneller en nauwkeuriger

AVA™ is een ervaring in twee stappen. De eerste stap bestaat uit een subjectieve refractie met een nauwkeurigheid tot op een 100ste dioptrie. Dit is uniek en garandeert duidelijk en scherp zicht in elke omstandigheid. Dit uiterst precieze voorschrift wordt vervolgens geïntegreerd in Essilor-glazen. Daarnaast heeft AVA™ het voordeel om de workload van de zelfstandige opticien te verminderen. Subjectieve refracties gaan hiermee veel sneller en zijn nauwkeuriger.

Omdat AVA™-glazen dankzij hun precisie dichter bij de reële visuele correctie staan dan standaardglazen, kan het zicht evolueren zonder dat nieuwe glazen noodzakelijk zijn. De afwijking ten aanzien van wat de ogen werkelijk nodig hebben, blijft miniem, omdat AVA™ al vanaf de start dichterbij de exacte visuele correctie komt.

VOOR MEER INFO:

www.essilor.be