Erik Van Looy draagt geen bril meer

Vanaf 5 september zal het 20e seizoen van De allerslimste mens ter wereld op televisie worden uitgezonden. Al sinds 2004 wordt het programma gepresenteerd door Erik Van Looy (60). Deze keer zal er echter toch iets anders zijn: de presentator draagt geen bril meer.

Jarenlang was Van Looy een trouwe brildrager. De voorbije seizoenen van De slimste mens heeft hij er altijd eentje gekregen van de hand van ontwerpster Eline De Munck. Ondanks de mooie brillen was de presentator het dragen van het kleinood stilaan beu geworden. Daarom heeft hij zich aan de ogen laten opereren: hij heeft kunstlenzen laten plaatsen. Diezelfde operatie heeft ook komiek Philippe Geubels laten uitvoeren, ook hij gaat intussen zonder bril door het leven. Het was dan ook Geubels die zijn vriend over de streep heeft getrokken.

“Ik ben nu zestig, maar ik zie er sinds de operatie aan mijn ogen veertig uit”, zegt Van Looy zelf. “Tom Cruise is drie maanden jonger dan ik, maar dat zie je niet vind ik. Ik vind dat ik er eigenlijk jonger uitzie op dit moment”.

Bron: https://www.nieuwsblad.be