Een helder statement

Transparantie is al meer dan 150 jaar een belangrijk concept in de architectuur. In moderne bouwstijlen speelt glas zelfs een essentiële rol. Glas associëren we vaak met positieve eigenschappen, zoals openheid, lichtheid, licht en transparantie. Het Crystal Palace, een iconisch bouwwerk van Joseph Paxton uit 1851, zette glas als bouwmateriaal op de kaart. Sindsdien is transparantie niet alleen een belangrijk thema in de architectuur, maar ook in de meubelwereld. Een goed voorbeeld is de legendarische Ghost Chair van Philippe Starck. Met dit ontwerp creëerde hij een onconventioneel meubelstuk: de vorm is kenmerkend voor de barokstijl, maar het materiaal werd ontwikkeld via een innovatief, industrieel proces.

Silhouette liet zich inspireren door de transparante en vederlichte materialen die zo succesvol toegepast werden in de architectuur en in meubelontwerpen. Het resultaat: de nieuwe Infinity View-collectie voor 2021. Die bestaat uit volledig omrande monturen voor brillenglazen op sterkte, ingenieus ontworpen met een strakke en minimalistische stijl. Vooraan lijken de monturen uit één geheel te bestaan, wat hen meteen ook uniek maakt. De brillenglazen en het montuur lopen naadloos in elkaar over. Silhouette staat bekend om zijn meesterlijke designs. Het harmonieuze kleurenpalet van de collectie, dat we zowel op de polyamide brilrand, de innovatieve scharnieren als de brilarmen terugvinden, getuigt daarvan.

Dankzij de combinatie van polyamide en titanium zijn de Infinity View-brillen transparant en licht. Een andere troef zijn de brilarmen, die aangepast en verkort kunnen worden. Hierdoor is de Infinity View-collectie bijzonder geliefd bij de klanten van Silhouette. Uiteraard draagt ook de uitmuntende pasvorm daartoe bij.

Intelligent en stijlvol

Door een aantal vernieuwingen in de collectie kan Silhouette nu nog meer keuze bieden aan de liefhebbers van de transparante Infinity View-brillen.

De nieuwe, stijlvolle vormen en de originele kleuren zijn ideaal voor wie houdt van een intelligente en stijlvolle look. De damesbrillen zijn verkrijgbaar in een betoverende combinatie van Rosé en Dark Springs, een prachtige, diepgroene kleur. Voor de herenbrillen biedt Silhouette subtiele en moderne kleuropties aan. Het transparante en vederlichte uniseks model is beschikbaar in de kenmerkende Crystal Clear-kleur van Silhouette.

Meer informatie

www.silhouette.com