EAOO kondigt HOYA voor het 2de jaar aan als platina sponsor


De European Academy of Optometry and Optics heeft HOYA – een belangrijke speler op de wereldwijde markt van brillenglazen – voor het tweede jaar op rij aangekondigd als platina sponsor van haar jaarlijkse conferentie. De conferentie gaat door op de Beuth Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Berlijn, van 19 tot 22 mei 2016.

Vorig jaar sponsorde HOYA – dat dit jaar zijn 75ste verjaardag viert – de workshops rond klinische vaardigheden van de academie op de HOYA Faculty in Boedapest, en fungeerde het bedrijf als hoofdsponsor van de conferentie.

Olga Prenat, directeur van HOYA Faculty & Education: “We zijn verheugd om voor het tweede jaar op rij te fungeren als platina sponsor van de EAOO-conferentie. De HOYA Faculty biedt oogzorgverleners over heel Europa ondersteuning bij hun dagelijkse taken. We zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot leiders in de sector en bieden een ruime waaier aan vaardigheden, zowel op wetenschappelijk als praktisch gebied. Maar uiteindelijk willen we mensen uiteraard helpen om beter te zien. Door nauw samen te werken met de pioniers in optometrie en optiek – oogzorgverleners en gerenommeerde instellingen zoals de EAOO – speelt de HOYA Faculty een belangrijke rol om levenslang leren te promoten in onze industrie en zorgverlening.”

Dr. Mireia Pachecho-Cutillas, Fellow van de EAOO en voorzitter van de Academy, voegt daaraan toe: “HOYA deelt de visie van de EAOO om de normen te harmoniseren en te verbeteren, en de opleidingen op het gebied van optometrie en optiek naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn de perfecte partner in ons engagement om kennis te delen en expertise te promoten, en we stellen het op prijs dat ze onze jaarlijkse conferentie opnieuw willen steunen. Door samen te werken hopen we de kwaliteit van het zicht in heel Europa te verbeteren en te beantwoorden aan de optische vereisten die de moderne samenleving ons oplegt.”

De conferentie is een gezamenlijke bijeenkomst met de European Council of Optometry and Optics (ECOO). Het evenement brengt belangrijke spelers uit de optische gemeenschap, verspreid over veertig landen in heel Europa, samen om de recentste ontwikkelingen in onderzoek, opleiding en klinische praktijk te bespreken en te delen. De conferentie biedt eveneens een platform om kennis en informatie over optometrie, optiek, oogzorg en zichtweten-schap uit te wisselen.

Voor meer informatie, ga naar www.berlin2016.info