Drie slimme oplossingen voor vermoeide en droge ogen

Veel mensen hebben last van vermoeide ogen. Denk aan een droog en branderig gevoel, last van wazig zicht, moeite met scherpstellen en zelfs hoofdpijn. Vooral bij het kijken naar het scherm van uw computer of telefoon. Daar worden ogen niet blij van.

We maken veel meer gebruik van beeldschermen dan vroeger. Wie heeft er geen smarphone, laptop of tablet? We kijken gemiddeld 5,5 uur per dag naar een scherm¹. Uit onderzoek² blijkt ook dat de gemiddelde dertiger zo’n vijf tot acht uur per dag gebruik maakt van beeldschermen. Nog los van de beeldschermen van tv’s en computers. Volgens recent onderzoek kampt 85% van de dertigers dan ook met klachten als vermoeide en droge ogen, wazig zicht, moeite met scherpstellen en hoofdpijn. Dit soort klachten worden ook wel Computer Vision Syndroom (CVS) of computerogen genoemd.

Al dat beeldschermgebruik is dus niet zonder gevolgen. We gebruiken de beeldschermen vaak lang en ingespannen en op een hele korte afstand van onze ogen. Dit alles vraagt veel van de ogen. Jongeren hebben hier minder last van, maar vanaf een jaar of 30 kan dat steeds meer moeite kosten. Bausch+Lomb biedt een aantal hele goede oplossingen waaronder een geheel nieuwe contactlens.

Het driestappen plan

1. Bausch+Lomb Ultra® contactlenzen

Wist je dat je wel 66% minder met je ogen knippert³ dan normaal, wanneer je geconcentreerd naar je computer, smartphone of tablet kijkt? Lenzen kunnen daardoor uitdrogen, met als gevolg: klachten als wazig zicht, vertraagde focus en droge en vermoeide ogen. De nieuwe Bausch+lomb ULTRA® contactlenzen hebben een MoistureSeal® technologie, waardoor lenzen tot wel 95% van het vocht vasthouden. Dat betekent dus meer comfort. De lenzen zijn ook verkrijgbaar als multifocale contactlens.

2. BIOTRUE® oogdruppels

Deze oogdruppels verfrissen en bevochtigen het oog op natuurlijke wijze en verzachten de symptomen van vermoeide, geïrriteerde en tranende ogen.

3. THERAPEARL® oogmasker

Dit oogmasker biedt verlichting bij klachten zoals: neusholteontsteking, droge ogen, hoofdpijn (migraine) en gezwollen ogen. Het TheraPearl oogmasker is uitgerust met de unieke Pearl Technology. Het masker past zich door de parels aan, aan de vorm van het gezicht.

¹ Bron: CBS 2013
² Bron: Onderzoek april 2015 door Panelwizard onder 586 Nederlandse en 425 Belgische personen in de leeftijd van 30 t/m 39 jaar. 
³ Blehm C. ‘Computer Vision Syndrome: A review’ 

Bron: De Telegraaf, Ogen special maart 2017