De jury koos voor… ZEISS UVProtect

Van 28 september tot 1 oktober was het weer zover: dé optiekbeurs in Parijs, Silmo. Ook dit jaar werden er weer verschillende prijzen uitgereikt. In de categorie vision wist ZEISS de Silmo D’Or te kapen met hun grootste innovatie op het vlak van brillenglazen, ZEISS UVProtect Technology.

UV-straling is altijd aanwezig. Het hele jaar door, elke dag, zowel in de winter als in de zomer, op zonnige en zelfs op bewolkte dagen. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens, zoals de activatie van Vitamine D door blootstelling van de huid. Helaas brengt langdurige blootstelling aan UV-straling ook enkele serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee.

De meesten van ons weten dat UV-straling de huid kan beschadigen, maar blootstelling aan UV-licht kan eveneens schadelijk zijn voor de ogen en het omliggende weefsel. Om onze huid te beschermen, gebruiken we zonnebrandcrèmes. We hebben echter niet zoveel opties als het aankomt op bescherming van onze ogen tegen schadelijke UV-straling. Een bril kan wel bescherming bieden tegen UV-straling, maar op dit moment filteren veel brillenglazen slechts delen van het schadelijke UV-licht.

Daarom koos ZEISS ervoor om vanaf nu volledige UV-bescherming te verwerken in alle heldere brillenglazen. ZEISS stelt hierdoor de nieuwe norm door volledige UV-bescherming te bieden tot 400 nm met ZEISS UVProtect Technology.

Meer informatie

www.zeiss.be/pro/uvprotect