De iconische 2016 lente- zomer collectie van Balenciaga

De Lente- Zomer 2016 collectie van Balenciaga is het resultaat van een diepgaand onderzoek naar de iconische, stilistische elementen van de zonnebrillen en correctiemonturen van het huis.

De iconische decoratieve motieven en de onverwachte avant- garde stijl hebben van deze brillen ware design objecten gemaakt die voorkomen in ongeziene combinaties met een zeer verfijnde charme.

Geometrische en pure lijnen nemen op charmante en grafische wijze de gedurfde kenmerken over van de couture artikelen van het huis; het verfijnde gebruik van leer en metalen inzetstukken tonen er de tailor-made ziel van, terwijl, dankzij een reeks experimenten op materialen, de modellen zijn voorzien van vernieuwend acetaat met marmer effect, een “bubble” of mat effect dat zorgt voor een buitengewone, stedelijke look.

Het voorgestelde kleurenpalet wordt verrijkt met nieuwe nuances en melanges of gekartelde effecten, wat de modellen een verfijnd aspect geeft dat de meest veeleisende mensen zal verleiden.

Zonnebrilcollectie

De heritage en avant-garde sfeer komen op slimme wijze samen in de BA0048. Die montuur heeft een sterke persoonlijkheid en een groot gevoel voor stijl. De delicaat afgeronde vorm valt op door een lineaire en geometrische lijnvoering, die de voorkant van de bril een buitengewoon veelzijdig aspect geeft. Subtiele melanges geven de structuur een vintage toets, gerealiseerd met verschillende typologieën van acetaat die zorgen voor verfijnde kleurcontrasten op de armen en aan de binnenkant. Beschikbaar in zwart en hoorn, havana vintage of ‘glacier gray’ met kristal, alsook een transparante versie met een textuur van grijs.

De zonnebril BA0049 verrast door haar brede en geometrische voorkant. Haar rijke structuur in acetaat wordt verlicht door nuances in blinkend metaal, die de fumé glazen omkaderen en die het bovenste deel van de armen verrijken. De perfecte harmonie tussen de verschillende materialen wordt benadrukt door verschillende
kleurtinten. Daarvan bieden de meest klassieke, zoals havana en grijs, en intense kleuren zoals bordeaux of zwart met marmer-effect, een origineel resultaat.

De BA0052 stelt stilistische motieven voor die eigen zijn aan Balenciaga. De bekende vorm die de armen kenmerkt wordt verrijkt door nieuwe nuances, dankzij het
metalen element tussen de twee stukken acetaat. Het blinkende inzetstuk accentueert de kromme die contrasteert met de nieuwe voorgestelde kleuren: zwart en
traditioneel havana vintage met verrassende tinten zoals groen met marmer effect of ‘glacier gray’.

De BA0054 is uniek in haar genre. Ze heeft de puurheid van een natuurlijk element zoals water dankzij haar “bubble” effect, wat haar een bijzondere look geeft. De lichte armen contrasteren met de brede voorkant in amandel. De gerookte glazen en fijne, metalen lijnvoering maken het geheel af en verlenen het model een futuristische toets. Bestaat in doorschijnende kleuren zoals kristal, hemelsblauw en licht grijs.

De unisex zonnebril BA0056 heeft een sportieve en minimalistische stijl in acetaat. De vierkante voorkant valt op door haar pure geometrie, in een stijl die bijzonder jong en actueel is. De speciale melange met blinkende en matte effecten zorgt voor een fascinerend spel van materialen op de voorkant, benadrukt door de verfijnde kleuren van zwart, donker havana, ‘glacier gray’ en olijfgroen met hoorn effect. Het “B” logo op de armen is een uniek decoratief motief.

De vorm van de BA0058 die verleidelijk is en fascinerend, brengt een eerbetoon aan de stilistische erfenis van Balenciaga met een zeer vrouwelijk, verfijnd ontwerp. De « cat eye » combineert een retro-stijl met tijdloze elegantie dankzij de prestigieuze bekleding in gedrukt leer, het kenmerk van uitmuntendheid van de accessores van het merk. Kleurcontrasten verrijken dit verleidelijk model, waarvan de binnenkant in hoornkleur is, met details in zwart leer of nude.

De minimalistische essentie van Balenciaga wordt mooi uitgedrukt in de zonnebril BA0060. De pure lijnvoering en vierkante vorm kenmerken de voorkant en verlenen
de bril een androgyne en hedendaagse charme. Een metalen inzetstuk benadrukt het bovenste deel en geeft een buitengewoon aspect aan de rijke structuur in acetaat. Het verleent de montuur een moderne stempel. Beschikbaar in zwart, oker of bordeaux met hoorn, met details in palladium of havana dat goed past
bij het roze goud.

De BA0061 is een herinterpretatie van de traditionele pilootmontuur vertaald naar de originele Balenciaga stijl. De montuur valt op door een perfect evenwicht tussen vintage en avant-garde. De verfijnde vorm ontstaat door de slimme combinatie van diverse materialen en kleuren: de iconische dubbele brug contrasteert met de zeer fijne lijnen in acetaat die de contouren van de glazen en de dunne armen bepalen. Het model komt voor in zwart, havana en olijfgroen in combinatie met respectievelijk inzetstukken in hoorn, zwart en olijfkleur. Een discrete gravure geeft de naam van het merk aan.

Collectie correctie monturen

De correctie montuur BA5017 heeft een gemakkelijk te dragen vorm die licht vierkant is. De voorkant wordt versierd door verfijnde elementen, zoals de elegante sleutelbrug of het inzetstuk dat wordt gevormd door kleine metalen vijzen. De buisachtige armen hebben verfijnde hoorneffecten die het model verrijken. Zwart, licht havana, donker havana en olijfgroen zijn de voorgestelde kleuropties.

De BA5038 met rechthoekige vorm wordt bepaald door haar minimalistische stijl en ongewone structuur, voorzien van een zeer dunne metalen lijn die bezegeld is tussen twee stukken in acetaat. De contour van de voorkant en het motief dat opgerold zit aan de armen geven de bril haar glans, door een fascinerend geometrisch en chromatisch spel in zwart, vintage havana, pastelkleuren en in groen met marmer effect in retro stijl.

De BA5040 valt op door haar vrouwelijkheid en stedelijk charme. De hoekige voorkant ontstaat door het contrast tussen twee verschillende soorten acetaat die zorgen voor onverwachte kleureffecten en eveneens de comfortabele aansluitstukken kenmerken. Het aanbod bestaat in zwart of havana dat past bij het kristal, donkergroene tinten of een kastanje me?lange, terwijl de armen, gestroomlijnd in metaal, voor een contrast zorgen in de structuur en die tegelijk een moderne look geven.

De fijne kromme van de BA5042, een buitengewone herinterpretatie van de «cat eye » verleidt door de perfecte harmonie tussen de vintage effecten en haar futuristische stijl. De verrassende volumes van de voorkant komen voor in klassieke tinten zwart of havana. Of ook nog in doorschijnende tinten van kastanje of licht grijs, voor een nog origineler en zeer hedendaags resultaat. De gestroomlijnde armen vervolledigen het model en zijn versierd met het Balenciaga logo, ingevoegd tussen twee fijne metalen elementen, die de wereld van het leer oproepen, het handelsmerk van Balenciaga.

De BA5043 valt op door haar avant-garde stijl. De buitengewone vorm van de voorkant wordt gekenmerkt door pure en rigoureuze lijnen in acetaat, beschikbaar in
zwart, in vintage havana, met een bordeaux hoorn effect of doorschijnend lichtgrijs. Een vintage stijl met futuristische look, functionaliteit en design, metaal en acetaat : deze combinaties kenmerken het model.

De BA5047 is het resultaat van voortdurend onderzoek. De mooie voorzijde valt op door een zeer fijne beweging van metaal licht op het bovenste deel en de armen. Fijne en acetaat elementen onderstrepen de contouren en omkaderen de glazen met hun vierkante vorm. Beschikbaar in zwart of groen met een marmer effect, gecombineerd met palladium of havana, of in licht havana in combinatie met goud.

De BA5048 valt op door haar retro-toets, haar gedurfde volumes en verfijnde stijl. De «cat eye » montuur is herbekleed met bedrukt leer op de fijne oppervlaktes van de montuur. Dit model, beschikbaar in zwart of kastanje, is de ideale keuze voor mensen die zich willen onderscheiden met persoonlijkheid en charme.

Meer informatie: www.marcolin.com