De bril die automatisch scherp stelt

Via de website Bright.nl ontdekten we op een toch wel heel futuristische bril. Onderzoekers van de universiteit van Utah hebben namelijk een bril ontwikkeld die technologie bevat waardoor er automatisch wordt scherp gesteld.

De bril heeft een infraroodsensor die afstanden meet, waardoor de lenzen vervolgens vanzelf scherp stellen waar je naar kijkt.

Professor Carlos Mastrangelo, een van de bedenkers van de bril, zegt dat door deze bril mensen niet steeds hoeven af te wisselen tussen hun ‘normale’ bril en hun leesbril. “Je zet deze op en het is altijd helder, dichtbij en veraf”.

Het prototype kan in minder dan 14 milliseconden scherp stellen van het ene naar het andere object. Maar het design is helaas nog dik en zwaar, wat het nog erg onhandig maakt. Hier liggen dus nog kansen voor onderzoekers om verbeteringen in te vinden.

Bovendien werkt de bril ook via een app op je smartphone. In deze app kan de brildrager instellen welke sterkte hij of zij geeft. Dus wanneer de sterkte van de brildrager verandert, kan dit eenvoudig in de app aangepast worden. Hierdoor blijft de bril altijd bruikbaar, zelfs als de ogen slechter worden.

Wat een prachtig ontwerp. Wie weet verkoop jij dit straks ook wel!

Bron: www.bright.nl