CooperVision introduceert MyDay multifocal

Maandag 17 januari presenteerde CooperVision via een live webinar haar nieuwste loot aan de MyDay® family-stam: MyDay® multifocal. Deze lens is de eerste met het Binocular Progressive System, een compleet nieuw systeem van CooperVision. Het webinar werd gepresenteerd door Pieter Bas Kampmeinert, Floortje Fischer de Brabander en Jeanine François.

De MyDay® multifocal is revolutionair op drie gebieden: de eenvoud van aanpassen, het sterktebereik, en het innovatieve lensontwerp. Dit ontwerp, het CooperVision Binocular Progressive System™, debuteert in deze contactlens. Met drie addities maaktt het gebruik van drie verschillende lensontwerpen om het zicht voor iedere mate van presbyopie te optimaliseren. De initiële aanpassing is zeer eenvoudig en dat blijft zo naarmate de sterkte en additie toenemen. Het Binocular Progressive System™ is ontworpen om presbyopen te helpen zicht te ervaren zoals ze het ooit hadden en optimale gezichtsscherpte te geven op alle afstanden, zelfs als de sterkte- of zichtbehoefte veranderen. De lens gebruikt de vertrouwde Aquaform™-technologie, net als de andere lenzen in de MyDay®– en Biofinity®-familie. Dit staat garant voor een hele goede hydratatie van zachte en flexibele contactlenzen met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waarmee nu ook presbyope klanten dagelijks een hoge mate van comfort geboden kan worden.

De MyDay® multifocal komt met een low additie, een asferische centre-near lens met een groot vertegebied en optische progressie naar het leesgebied toe. De lens met medium additie is ook een asferische centre-near lens, maar met een breder en sterker centraal leesgebied. De derde en laatste lens met high additie is een sferische centre-near lens met een dubbele zone voor de tussenafstand. Dankzij de makkelijke aanpashandleiding heeft de lens een zeer goed aanpasresultaat. In 83 procent van de aanpassingen wordt de definitieve sterkte gevonden met één paar lenzen, in 98 procent met twee paar of minder. Contactlensspecialist Bauke Andriessen, die op verzoek van CooperVision de MyDay® multifocal al testte, kon dit beamen. In een gesprek met Floortje gaf hij toe het aanpassen eerst op zijn eigen manier geprobeerd te hebben, maar toen ontdekte dat je de aanpashandleiding echt nodig hebt en heel precies moet volgen. “Als je loslaat wat je weet over lenzen aanpassen, krijg je een geweldig resultaat”, aldus Bauke.

Plastic neutraal

Tot slot vertelde Jeanine François over de samenwerking van CooperVision met Plastic Bank. De MyDay® multifocal is volledig plastic neutraal; er wordt dus evenveel plastic uit het milieu verwijderd als erin komt door het plastic afval van de lenzen. In deze samenwerking gebeurt dat in kustgemeenschappen in ontwikkelingslanden. Het doel is om te zorgen dat het plastic hier nooit in de oceanen komt en dus niet bijdraagt aan de plastic soep. Ook wordt de leefbaarheid van de omgeving enorm vergroot. De mensen die het plastic verzamelen krijgen credits uitgekeerd waarmee ze zaken als eten en brandstof, maar ook scholing en gezondheidszorg kunnen betalen. Dit kan klanten die twijfelen over daglenzen vanwege duurzaamheid over de streep trekken. Klanten hoeven het afval van de lens niet in te leveren in de winkel en kunnen het weggooien zoals elk ander plastic afval. Dit geldt voor alle daglenzen van CooperVision.

Voor meer informatie

www.coopervision.be

Nieuwe data van de CooperVision Roadshow!

De data van de CooperVision Roadshow zijn gewijzigd, hieronder een overzichtje van de nieuwe data en locaties:

  • 15 maart 2022 – Nivelles / Nijvel
  • 17 maart 2022 – Luxembourg
  • 29 maart 2022 – Gent
  • 31 maart 2022 – Hasselt

U kunt zich hier inschrijven voor de Roadshow:

www.coopervision.be/nl/practitioner/inschrijving-roadshow