Blind stel voelt voor het eerst ongeboren baby na 3D-geprinte echo-foto

Ouders in spé vinden de echo’s van hun ongeboren kind vaak de spannendste en leukste momenten in de zwangerschap. Daarom vonden de blinde Ana Paula Silveira en Alvaro Zermiani het tijdens de echo’s juist zo jammer dat ze hun ongeboren zoon niet konden zien. Een Braziliaanse dokter liet met hulp van een 3D-printer hun droom toch in vervulling gaan.

Aanstaande moeder Silveira kon zich door haar blindheid geen voorstelling maken van het uiterlijk van haar ongeboren kind. “Ook wist ik niet zeker of iemand anders me echt goed zou kunnen beschrijven hoe mijn baby eruitzag,” vertelt de aanstaande moeder aan Inside Edition.

Dit veranderde toen gynaecoloog dr. Heron voor de ouders in spé in een speciaal instituut in Rio de Janeiro gratis een 3D-geprinte echo maakte. “Met de 3D-echo ben ik niet afhankelijk van de omschrijving van iemand anders, maar heb ik zelf iets in handen wat ik op mijn eigen manier goed kan zien,” zegt Ana.

Gratis 3D-print

Dr. Heron biedt sinds 2012 aan blinde en slechtziende ouders de mogelijkheid om een 3D-print van hun ongeboren kind te maken. Het stel hoorde voor het eerst van hem via een TV-interview en zocht contact.

Vader Alvaro: “Voelen is voor blinde mensen erg belangrijk. Dr. Heron heeft ons een ervaring geboden die we anders niet hadden kunnen hebben. Het heeft ons leven veranderd.

Zoon Davi erg trots

De zoon van het stel, Davi Lucas Zermiani, is inmiddels 3 jaar oud. Zijn ouders laten hem geregeld zijn echo zien.

“Hij weet dat het een model van hem is en we hebben hem ook uitgelegd waarom deze speciale 3D-echo is gemaakt, vertelt Silveira. “Hij is er trots op en laat hem aan zijn vriendjes zien.”

De reportage van Inside Edition over het stel

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fad5VPM5wX0]

 

Bron: RTL Nieuws