Bescherm uw klant met UV-bewustzijn

Zonnecrème gebruiken we al jaren om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vooral tijdens de warme zomermaanden of sportieve skivakanties. Iedereen is zich bewust van de nefaste gevolgen van UV-licht voor de huid. Bent u zich bewust van de invloed van de zon op de gezondheid van de ogen van de klant?

Gebrek aan bescherming van de ogen kan leiden tot verschillende vormen van oogaandoeningen. Ook het verouderingsproces van de huid rondom de ogen wordt versneld. Wanneer u de ogen niet beschermt kan dit leiden tot:

– Fotokeratitis

Deze ontsteking van het hoornvlies wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UV-licht waardoor de buitenste laag cellen van de cornea, het epitheel, beschadigd raakt. De cellaag heeft een beschermende functie. Zelfs na enkele uren in de zon kan het hoornvlies reeds ontsteken. Bij beschadiging treedt er een hevige pijn van de oogbol op, u kan geen fel licht meer verdragen en uw ogen voelen droog aan.

– Schade aan de huid rondom de ogen

UV-straling zal er voor zorgen dat het verouderingsproces van de huid versnelt, waardoor rimpels ontstaan. Dit zijn de zogenaamde kraaienpootjes. Op deze plaats is het moeilijk om zonnecrème aan te brengen waardoor er extra kans is op huidkanker.

– Cataract

Ook cataract kan door zonschade vervroegd optreden. Het begint met verminderd contrast in gevoeligheid en minder scherp zicht, wat uiteindelijk kan resulteren in blindheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ongeveer 20% van alle staar wereldwijd veroorzaakt of verergerd door UV-straling. 48% van de blindheid wereldwijd wordt veroorzaakt door staar.

Aangezien ultravioletstraling het hele jaar door aanwezig is, zowel in de winter als in de zomer, op zonnige en zelfs op bewolkte dagen, biedt ZEISS de oplossing. ZEISS brillenglazen bevatten nu standaard en zonder meerprijs UVProtect Technology, zodat uw klanten de bescherming krijgen die ze verdienen.

Meer informatie

www.zeiss.nl