B.I.G. NORM™ van Rodenstock

B.I.G. EXACT™: Biometrische glazen gebaseerd op DNEye® technologie

Bij Rodenstock wordt met de DNEye® Scanner de biometrie van het gehele oog in kaart gebracht. Op basis van deze persoonlijke dataset wordt een exact model van elk individueel oog gemaakt en worden alle relevante biometrische gegevens direct meegenomen in de productie van het glas. Met als resultaat dat de drager het scherpst mogelijke zicht ervaart. Deze hoge mate van biometrische precisie, gebaseerd op het exacte oogmodel van de consument, inspireerde Rodenstock tot een nieuwe naam: B.I.G. EXACT™.

Grootste biometrische datapool in de optiek

Door het uitvoeren van meer dan 500.000 biometrische oogscans met de DNEye® Scanner, beschikt Rodenstock over een van de grootste biometrische datasets in de optiek. Na uitgebreide analyses heeft Rodenstock correlaties vastgesteld tussen de biometrische parameters van elk oog en de standaard refractiewaarden.

B.I.G. NORM™: de nieuwe norm in glasberekening dankzij AI-technologie

Met behulp van deze statistische analyses was Rodenstock in staat om nieuwe, nauwkeurige waarden te bepalen voor alle belangrijke parameters van het oog. Naast de oog-lengte zijn dit vooral de astigmatische en sferische breking van het hoornvlies, de pupildiameter en de dikte van het hoornvlies. Met deze nieuwe norm voor glasberekening kan Rodenstock het potentieel van de 500.000 biometrische scans volledig benutten en een nieuw niveau van biometrische precisie bepalen voor de berekening van de glazen.

Slimme toepassing van AI-technologie

Door de correlaties van de grote DNEye® dataset stuk voor stuk te identificeren en over te brengen naar een geavanceerd AI-algoritme, neemt Rodenstock afstand van de oude norm in glasberekening waarbij geen rekening gehouden wordt met het feit dat elk oog anders is. Deze nieuwe standaard stelt Rodenstock in staat een op AI gebaseerd biometrisch oogmodel te maken, waarbij alleen de vier standaard refractiewaarden als input worden gebruikt. Zo levert Rodenstock biometrische brillenglazen met een hoger niveau in biometrische precisie, zelfs wanneer er geen nauwkeurige metingen met de DNEye® Scanner beschikbaar zijn. Rodenstock noemt deze nieuwe glazen gebaseerd op AI-technologie: B.I.G. NORM™.

B.I.G. Vision® for All

Terwijl de exacte precisie en voordelen van B.I.G. EXACT™ glazen op basis van de innovatieve DNEye® technologie nog steeds ongeëvenaard zijn, kan Rodenstock biometrische glazen beschikbaar maken voor iedereen. Zelfs als er alleen standaard refractiewaarden beschikbaar zijn. Dit is de missie van de Rodenstock Biometric Revolution: B.I.G. Vision® for All!

Meer informatie

Neem contact op met uw accountmanager Lenses of de afdeling sales support via +32 (0)3 8801555.