Apple koopt Duits bedrijf achter bril die oogbewegingen meet

Het Duitse bedrijf SensoMotoric Instruments ontwikkelt brillen met eyetracking. Dit is een techniek die de oogbewegingen van de brildrager meet. Een ontzettend interessante en dynamische markt!

Eyetracking

Dat de markt van eyetrackingbrillen dynamisch is, dat weet Apple ook maar al te goed. Onlangs meldde de nieuwsmedia namelijk dat  Apple SensoMotoric Instruments (SMI), een Duitse ontwikkelaar van eyetracking-brillen, heeft overgekocht.

De bril van SMI houdt constant de oogbewegingen van de drager bij. Het bedrijf richtte zich onder meer op de wetenschap, maar toonde ook al eens een demo van een eyetracker die werkt binnen de Samsung Gear VR-bril. Dragers van de virtualrealitybril konden menu’s en games besturen door hun blik op bepaalde delen van de virtuele wereld te richten.

Augmented reality

Het systeem van SMI zou ook bruikbaar kunnen zijn in augmented reality, een nieuwe sector waar Apple naar verluidt veel interesse in heeft. De eyetracking-functie zou in de toekomst in de iPhone of in een slimme bril van Apple kunnen zitten.

Bron: nu.nl