Anne et Valentin van begin tot nu

De dolle dromen van een echtpaar uit Toulouse, op zoek naar originele, grafische en aparte brillen voor hun vrienden. Hier dankt merk Anne&Valentin zijn bestaan aan! De nieuwe herfst-wintercollectie is de mix van complementaire en rauwe designs.

Collectie herfst-winter 2018

Dit seizoen hebben de ontwerpers in de ontwerpstudio van Anne&Valentin twee richtingen onderzocht die elkaar niet tegenspreken, maar juist complementair zijn. Aan de ene kant monturen die zijn uitgedacht om de gelaatstrekken te accentueren en te kleden. Aan de andere kant rauwe monturen, organisch en heftig tegelijk. De afgelopen maanden hebben ze in de ontwerpstudio eindeloos veel geluisterd naar de dubbelzinnige nonchalance in Love’s a Stranger van Warhaus. En toen ze de veeleisendheid en de vrijheid van de heruitvinders van de hiphop, Kendrick Lamar en Tommy Cash, hadden ontdekt, trilde het pand op zijn grondvesten.

Anne&Valentin

Hoe ontwerp je een originele bril waarmee je gekleed bent zonder vermomd te zijn, zonder je persoonlijkheid geweld aan te doen? Ze doen dat door in elk van hun monturen de liefde en de belangstelling te gieten die ze voor de voorwerpen en de verschillende etappes in het maakproces voelen. Tijdens de ontwerpfase gaan hun designers op zoek naar een bepaalde bril, zoals je op zoek gaat naar een bepaalde persoon.

Wat vandaag de dag het werk van Anne&Valentin het best karakteriseert is expressie. Expressie van de vrijheid en onafhankelijkheid, van hun gevoel voor esthetische en vooral menselijke waarde. Maar ook de expressie van het respect dat zij voor hun klanten hebben, voor hun rijke, originele persoonlijkheid en hun verlangen naar expressie. De ontwerpstudio is een werkplaats voor zowel research als conceptueel denken. Soms werken de ontwerpers daar alleen, maar soms ook als team. Altijd weer is er iemand die de anderen een nieuw stukje muziek laat horen of een boek laat liggen, dat vervolgens van hand tot hand gaat. Hun collecties zijn dus de uitdrukking van de onbegrensde rijkdom en inspiratie van bepaalde kunstenaars en de hoge eisen die zij aan hunzelf stellen. Waarbij we lijn en kleur centraal stellen.

Meer informatie

www.anneetvalentin.com