50e editie MIDO verplaatst naar februari 2021

Moeilijk maar onvermijdelijk, de beslissing om de 50ste editie van MIDO naar 2021 te verplaatsen werd genomen door de raad van bestuur van deze brillenbeurs.

“De aanhoudende Covid-19-pandemie in Italië en de snelle verspreiding ervan naar de rest van de wereld, samen met twijfels over wanneer de crisis wereldwijd zal normaliseren, hebben ons gedwongen de pijnlijke maar cruciale beslissing te nemen om iedereen die betrokken is bij de organisatie en de bezoekers en exposanten te beschermen.” zei MIDO-voorzitter Giovanni Vitaloni. “De editie van het 50-jarig jubileum wordt verplaatst naar 2021 en we zijn ervan overtuigd dat het de brillenindustrie in Italië en in het buitenland nieuw leven zal inblazen. Onze focus, en die van alle professionals uit de industrie, is om nieuwe vitaliteit te brengen in een gezond economisch systeem dat – hoewel vertraagd door de volksgezondheidscrisis – nooit zijn stuwende kracht heeft verloren. ”

De 50ste editie van MIDO vindt ongeveer drie weken eerder plaats dan normaal: van zaterdag tot maandag, 6 tot en met 8 februari 2021 in Fiera Milano Rho. “Een belangrijke verandering, die we tijdens de editie van 2020 wilden aankondigen, vervolgde Vitaloni. Door de datum enkele weken naar voren te schuiven, kunnen we de brillenbranche wereldwijd en in Italië een extra boost geven.”

“In deze moeilijke tijden, in een doorlopend scenario van dalende inkomsten en stijgende kosten, worstelen nationale en internationale bedrijven met het vinden van een evenwicht tussen de noodzaak om te blijven werken en de essentiële taak om de veiligheid van hun werknemers te waarborgen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat bedrijven, zodra de pandemie een hoogtepunt heeft bereikt, weten dat ze op MIDO kunnen rekenen om hun collecties, machines, oogheelkundige innovaties en technische uitvindingen te presenteren en, elk op hun eigen specialisatiegebied, weer zaken te doen. Door een alliantie tussen exposanten en bezoekers te bevorderen, kan MIDO in een klimaat van hersteld vertrouwen een cruciale rol spelen bij het herstel, ”voegde hij eraan toe.

In afwachting van MIDO 2021 is het MIDO4U digitale platform een ​​belangrijk hulpmiddel dat exposanten (die ervoor kiezen om dit te doen) verbindt met internationale kopers. “Natuurlijk kan het digitale platform geen echte beurs vervangen, waar mensen zaken kunnen doen en praten,” vervolgde Vitaloni, maar het is een toegankelijk middel voor echte, zij het virtuele, interactie die de industrie een levensvatbare manier verzekert om door te gaan met het opbouwen van zakelijke relaties .

‘We kijken ernaar uit u te zien op 6, 7 en 8 februari 2021. Wees voorzichtig.’