45 landen aanwezig op MIDO

Nog even en dan gaan de deuren van MIDO eindelijk weer open! Van 30 april tot 2 mei zullen in Milaan 650 exposanten uit 45 landen aanwezig zijn.

De vijf MIDO-paviljoens op Rho Fiera én de expositieruimtes Fashion District, Lenses, Design Lab, More!, FAiR East, Lab Academy, Start Up en Tech, bieden plaats aan 650 exposanten.

MIDO is de gelegenheid bij uitstek om de tendensen in de industrie te inventariseren en te beoordelen in welke mate geopolitieke gebeurtenissen niet alleen een impact zullen hebben op de wereldwijde brillenindustrie, maar ook op het hele economische systeem. “De Italiaanse brillenindustrie heeft laten zien dat ze goed heeft gereageerd op de pandemie – merkte MIDO-president Vitaloni op. 2021 sloot in het zwart af en we hebben alle door de gezondheidscrisis veroorzaakte verliezen goedgemaakt en de sector geherpositioneerd met een bescheiden groei van 1- 2% wat de productiewaarde en de export betreft. Op 30 april, de openingsdag van de MIDO, zullen we de geïntegreerde gegevens voor 2021 en de prognoses voor 2022 presenteren”.

COVID-decreet

De organisatie van MIDO besteedt veel aandacht aan de naleving van de veiligheidsprotocollen. Voor de toegang tot de beurs gelden de regels die in Italië van kracht zijn voor openbare evenementen. Deze regels vereisen momenteel een Super Green Pass, sociale distantie, verplicht gebruik van maskers en sanering van de ontmoetingsruimten en objecten. Met het ‘COVID-decreet’ dat in februari door de regering is uitgevaardigd, zal MIDO 2022 worden opengesteld buitenlandse bezoekers, die vrije toegang hebben met een negatieve snelle swab- of moleculaire antigeentest, zelfs als zij zijn ingeënt met vaccins die door Italië niet zijn toegestaan of niet als gelijkwaardig zijn erkend. De bepalingen zullen voortdurend worden bijgewerkt en beschikbaar zijn op www.mido.com.